De când a izbucnit scandalul legii pensiilor, şedinţele Camerei Deputaţilor au fost aproape blocate. Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, căreia PNL şi PSD i-au contestat dreptul "moral" de a mai conduce dezbaterile în urma fraudei pe care a comis-o la adoptarea legii pensiilor, nu mai apare de o săptămână la şedinţele Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor şi evită pe cât posibil plenul.
Ieri, reuniunea Biroului Permanent al Camerei a fost anulată, asta după ce şedinţa de luni şi cele două şedinţe de săptămâna trecută nu s-au putut desfăşura din lipsă de cvorum. La cele două şedinţe anterioare celei de ieri, Roberta Anastase nu şi-a mai făcut apariţia şi l-a trimis pe vicepreşedintele Camerei, Ioan Oltean (PDL), să constate lipsa de cvorum. Reprezentanţii PSD şi PNL nu au participat, protestând astfel faţă de modul "nedemocratic" în care Anastase conduce şedinţele Camerei, dar nici pedeliştii nu s-au înghesuit să se arate la faţă. Săptămâna trecută nu s-au prezentat decât doi reprezentanţi ai PDL: Ioan Oltean şi chestorul Gheorghe Albu. PDL are însă cinci deputaţi în conducerea Camerei: Roberta Anastase, Ioan Oltean, Gheorghe Albu, Sever Voinescu şi Dumitru Pardău. Nici partenerul de coaliţie al pedeliştilor, udemeristul Seres Denes, nu şi-a făcut apariţia la şedinţele anterioare. Şi ieri şedinţa a fost anulată, din dispoziţia şefei Camerei Deputaţilor, care a declarat că a avut o solicitare din partea liderilor de grup. Anastase n-a putut însă să explice motivul pentru care a anulat şedinţa.
"A fost pur şi simplu o propunere a liderilor de grup", a repetat Anastase de câteva ori. "Aşteptăm să vedem cui îi dă dreptate Curtea Constituţională", a explicat un membru al Biroului Permanent al Camerei motivul blocajului. Anastase n-a mai venit ieri nici să conducă şedinţa de plen, delegându-l tot pe Ioan Oltean, lucru care i-a