Spune că a pornit de jos şi nu a uitat de unde a plecat. Stilul ei de viaţă s-a schimbat, de la o viaţă liniştită la una aglomerată, împărţindu-şi viaţa între familie şi muncă.
Anca ocupă funcţia de director cramă de şase ani de zile, meserie la care nu s-a gândit niciodată dar pe care astăzi o practică cu plăcere şi seriozitate. Serviciile pe care le presupene munca de director sunt cele legate de administraţie şi cele de producţie, Anca reuşind să le combine pe amândouă cu mare succes.
După ce a ieşit de pe băncile şcolii ea a lucrat ca şi chimist în mai multe laboratoare ale unor mărci cunoscute pe piaţa alimentară din România, şi apoi ajuns să lucreze şi în laboratorul unei crame, de aici şi până la postul de director cramă nu a mai fost decât un pas.
De menţionat, este faptul că Anca nu-şi petrece întreaga zi în birou, ea muncind cot la cot cu angajaţii pe care îi are în subordine.
” Îmi place foarte mult domeniul în care lucrez, şi muncesc alături de oamenii mei, de la stroşitul strugurilor până la punerea etichetei pe produsul final şi asta pentru că doresc să dau consumatorilor un vin de bună calitate” ne spune Anca. Cel mai mult îi place să lucreze în laborator, considerând că acesta reprezintă inima unei crame.
” Partea care-mi place cel mai mult este partea de laborator pentru că aici se desăvârşeşte vinul. Trebuie să fi tot timpul cu un pas înaintea vinului. Consumatorul trebuie să simtă gustul pe care l-am simţit şi eu în momentul în care l-am degustat pentru prima dată. Un vin bun nu se obţine de azi pe mâine, el necesitând o perioadă mai îndelungată de păstrare” ne spune Anca.
Cu toate că pe umerii ei atârnă întreaga răspundere a cramei ea nu se simte nicodată obosită şi asta pentru că tot ceea ce face, face cu plăcere şi răspundere. Pentru a-şi face munca ca la carte şi pentru a obţine rezultate bune pe piaţa v