DRAMA DE LA TULCEA. Soldaţii de la o unitate militară din apropierea râpei unde s-a răsturnat autobuzul cu 76 de călători au fost martorii unor scene teribile când au participat la salvarea victimelor. Sursa: OCTAVIAN COCOLOŞSursa: OCTAVIAN COCOLOŞSursa: OCTAVIAN COCOLOŞSursa: OCTAVIAN COCOLOŞ
1 /.
Accidentul de autobuz de ieri-dimineaţă, de la Tulcea, în care şi-au pierdut viaţa patru persoane şi alte 72 au ajuns la spital, s-a produs pe un drum nesemnalizat, impracticabil, folosit ca rută ocolitoare către zona industrială a oraşului, din cauză că drumul principal se află în lucru.
Anchetatorii arătau ieri că "drumul" e, de fapt, un dig care aparţine Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare, folosit însă de zeci de ani pentru circulaţia rutieră. Chiar şi maşinile armatei îl folosesc pentru a ajunge la unitatea militară de marină din apropiere, după cum a specificat viceprimarul municipiului Tulcea, George Blejan.
Un autobuz ticsit
Din declaraţiile anchetatorilor rezultă că autobuzul îşi depăşise capacitatea de 68 de călători: la momentul producerii accidentului în maşină se aflau 76 de persoane - angajaţi ai fabricii de textile Gelco Tulcea, în mare parte femei, care se îndreptau spre locul de muncă. Pentru că drumul principal este în reabilitare, şoferul autobuzului, Nicolae Razem, a fost nevoit să aleagă drumul impracticabil pentru a ajunge la destinaţie.
În jurul orei 6.30 dimineaţa, digul s-a prăbuşit însă sub greutatea autobuzului, care s-a răsturnat într-o râpă. Trei dintre victime au murit pe loc, iar una în drum spre spital. Şase dintre răniţi au fost transportaţi, în stare gravă, cu elicopterul, la mai multe spitale din Capitală.
Primii care au sărit să ajute echipajele de descarcerare au fost militarii de la UM 02016 Babadag, aflaţi în apropiere. Aceştia au povestit, pent