Liderii de sindicat ameninta ca isi unesc din nou fortele in actiuni de protest si ca urmeaza sa iasa in strada impreuna, marti 5 octombrie, chiar de Ziua Internationala a educatorului.
Presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat ca "Vrem sa aratam inca o data pozitia colegilor nostri care in momentul de fata sunt la limita subzistentei". Sigur intr-o actiune organizata si cu profesori adusi in Bucuresti, de prin tara.
De 20 de ani asa traiesc sindicalistii din invatamant, greu si rau, cum spune domnul Gheorghe Isvoranu, "la limita subzistentei" si asta pentru ca niciodata liderii de sindicat, nu se stie de cine alesi si pusi in fruntea sindicalistilor din invatamant, batuti in cuie pe vecie, nu au stiut sau nu au vrut din motive lesne de inteles, sa lupte pentru drepturile cadrelor didactice.
Pentru invatamant nu au fost niciodata bani, dar nici lideri care sa negocieze serios, la sange, cum spune romanul. In octombrie 2008, cand chiar erau la un pas sa obtina o crestere substantiala a salariilor cadrelor didactice, liderii de sindicat, subit au pus capat negocierilor invocand inceperea campaniei pentru alegerile parlamentare.
Liderii de sindicat au spus "fara politica in invatamant", dar tocmai ei, prin gestul de atunci, au aratat ca sunt dependenti si tributari politicii.
Sa nu uitam ca mare parte a liderilor de sindicat sunt salariatii lui SO Vintu si chiar acesta - SO Vintu spunea mai ieri ca, in trei luni de zile, presedintele nu va mai fi la Cotroceni si ca va veni vremea pentru ca toata lumea sa rada, sa cante si sa danseze, dar nu lumea noastra, a romanilor de rand, a sindicalistilor cotizanti si a pensionarilor scosi in strada ci lumea lor, lumea lui Vintu din care fac parte si liderii de sindicat, imbatati de ideea ca, folosindu-se de furia si n