In anul 1951, medicul francez Noiger a pus bazele unei noi ramuri a medicinii, numita auriculoterapie, care foloseste pavilionul urechii pentru diagnostic si tratament.
Medicul Noiger a pornit de la experienta seculara a medicinii populare din bazinul mediteranean unde, in cazul nevralgiilor sciatice, se obtineau multe vindecari cu ajutorul cauterizarii unor puncte de pe o portiune a pavilionului urechii.
Pentru medici, pentru cei cunoscatori, specialisti in domeniu, pavilionul urechii, pe langa rolul sau de captare si dirijare a sunetelor spre urechea interna, are si rol de diagnostic.
V-ati intrebat vreodata de ce, cand vrem sa calmam un copil nervos, agitat, agresiv ducem mana automat, instinctiv, spre urechea lui? Pe lobul urechii isi au corespondentul iritabilitatea, nervozitatea, agresivitatea.
In caz de nevoie, pentru dvs sau o persoana din preajma, aflata in plina criza de nervi, masati puternic lobul urechii si rezultatele vor aparea imediat.
Dimineata cand va spalati sau la baie, faceti un masaj puternic al pavilionului urechii, pornind de la lob pana sus, in varf, pana cand acesta se inroseste, folosind sapun sau ulei de masline. Va veti simti imediat mai bine, mai linistit si calm.
Specialistii spun ca masand regulat pavilionul urechii se obtin rezultate bune in tratarea migrenelor, cefaleelor, a astmului bronsic si in unele afectiuni ale ochilor.
De asemenea, prin folosirea acestei metode s-au obtinut rezultate de loc de neglijat in tratarea obezitatii si in abandonarea fumatului.
Este o metoda simpla, la indemana tuturor, nu costa bani, deci e utila acum, pe timp de criza, nu creaza dependenta si nu are reactii adverse.
Sa avem sanatate!
In anul 1951, medicul francez Noiger a pus bazele unei noi ramuri a medicinii, numita auricul