Spaţiile renovate şi utilate unde pensionarii ar trebui să primească asistenţă pentru afecţiuni stomatologice şi de medicină generală sunt pustii de trei luni, din cauza crizei de personal.
Cele două cabinete ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), unul de medicină generală, celălalt de stomatologie, au fost renovate şi utilate anul acesta, printr-o investiţie de un miliard de lei vechi. Ele au rămas însă închise, chiar dacă lucrările au fost finalizate în urmă cu trei luni.
Dentist pentru pensionari, imposibil de găsit
„Pentru cabinetul de medicină generală stabilisem să vină un medic, dar se pare că s-a răzgândit şi a plecat în străinătate. Acum am găsit pe altcineva şi urmează să vină la serviciu, dar nu avem stomatolog. Şi un tânăr absolvent cu drept de practică ar fi binevenit. Îi dăm cabinetul şi îl punem la treabă“, a declarat contabilul-şef al CARP, Iulia Cioplea. Potrivit acesteia, aproape 15.000 de membri ai CARP ar trebui să poată beneficia gratuit de consultaţii şi diverse intervenţii la cele două cabinet medicale. „Pot să vină pentru o plombă, o extracţie, iar la celălalt cabinet să-şi facă teste de glicemie sau să-şi ia tensiunea“, a precizat Cioplea. Pensionarii se declară nemulţumiţi de faptul că nu pot trece încă pragul celor două cabinete. „Noi ne bucuram că s-au făcut, acum rămâne să le şi deschidă. Dinţii mei s-au dus, dar mai am doi şi vreau să-i tratez. Vin şi din Mătăsari pentru o plombă“, a spus Constantin Pobilci, de 72 de ani. Medicii care îşi vor desfăşura activitatea în cele două cabinete nu vor plăti nimic pentru folosirea spaţiului şi a dotărilor. Mai mult, ei vor primi un salariu negociat cu reprezentanţii CARP şi vor putea chiar să taxeze pacienţii, în cazul intervenţiilor mai complicate. Cu toate acestea, majoritatea nu sunt interesaţi de ofertă. „Eu am un cabinet personal în Târgu-Jiu şi pet