Dacă nu ştii să citeşti printre rânduri, rişti să te arzi şi să te lecuieşti rapid de iubirea on-line. Cu maturitate şi o doză de noroc se poate ajunge la relaţii stabile. Sursa: SHUTTERSTOCK
Identificarea unui site de matrimoniale, alegerea unui nickname, crearea unui profil şi vânătoarea propriu-zisă sunt cei patru paşi ce deschid cutia virtuală cu potenţiale iubiri reale.
Teoretic, procedura e mai uşoară şi uneori mai eficientă decât căutarea unui partener la locul de muncă, la petreceri, în baruri sau printre cunoştinţele mătuşilor.
Practic însă, a alege bine de pe piaţa virtuală e o adevărată provocare, din moment ce mii de parteneri potenţiali îşi expun pe taraba on-line calităţi reale ori închipuite. Printre ei se găsesc cam toate categoriile: de la oameni decenţi şi cumsecade ajunşi pe site-uri de matrimoniale din lipsa timpului ori a norocului, la obsedaţi sexual, miştocari şi aventurieri.
E recomandat să vă faceţi un profil clar, care să vă reprezinte, să ignoraţi din start mesajele indecente şi să nu renunţaţi uşor. Uneori durează zile, alteori ani până să apară persoana potrivită. La fel ca în viaţa reală.
Pseudonimul, primul indiciu
În urmă cu patru ani, Corina, angajată la o firmă IT, ajunsese la concluzia că, dacă nu iese la vânătoare ori nu dă norocul chior peste ea, riscă să rămână singură toată viaţa. Avea 32 de ani şi un grup de prieteni cu care ieşea constant. Cum nu întâlnea prea des potenţiali parteneri, şi-a făcut cont pe un site de matrimoniale.
Prima dilemă: ce pseudonim să aleagă? "E foarte importantă eticheta pe care ţi-o pui prin nume. Prin ea îi poţi îndepărta pe cei cu care nu vrei să ai de-a face şi îi atragi pe ceilalţi. Eu căutam un tip inteligent şi cultivat. Pentru a fixa din prima standardele am ales să mă cheme Desdemona, celebru personaj al lui Shak