Este solista Operei din 2004, iar vocea ei deosebită a făcut-o să fie una dintre cele mai apreciate artiste ale instituţiei.
A avut ceea ce se numeşte „chemare", de când era doar un copil. Nu a început cu muzica, urmând iniţial Artele Plastice, la Ploieşti. „Chemarea către muzică nu mi-a dat pace şi m-a făcut să îmi schimb drumul pe când eram în clasa a X-a. Atunci am început să merg la cursuri de canto. Nu ştiam până atunci nimic despre asta, dar cu foarte multă intuiţie, dragoste, voinţă şi muncă am reuşit să ajung unde sunt astăzi. Odată ce am pătruns în această lume, nu am mai reuşit să scap de microbul muzicii", povesteşte Simona.
A venit la Braşov, la Facultatea de Muzică pentru a-şi urma visul. Din anul doi a devenit membră a corului Operei Braşov, însă şi-a dorit mai mult de atât. „Am înţeles în timp ce înseamnă această meserie şi cât trebuie să te sacrifici pentru ea. Cu toate acestea niciun sacrificiu nu este prea mare pentru a-ţi urma visul. Merită şi pentru ceea ce simţi tu, dar mai ales pentru ce le transmiţi celor care te ascultă, pentru ceea ce simt ei", mai spune artista.
Voce de excepţie
În 2004, în urma unui concurs, a reuşit să ajungă una dintre solistele Operei. De atunci numele ei a crescut odată cu ea, mai ales că tânăra este una dintre puţinele voci care sunt la fel de apreciate atât în spectacole de operă, cât şi în cele de operetă sau cele pentru copii.
Debutul şi l-a făcut cu personajul Michaela din opera „Carmen" de Georges Bizet. Îşi aduce aminte şi acum de emoţiile începutului. „Primul impact cu scena a fost emoţionant. Este vorba de acel «prima dată» pe care nu ai cum să îl uiţi vreodată. Am învăţat că muzica înseamnă multă smerenie. Eu cred în «a vrea» şi «a cere de la Dumnezeu»", mărturiseşte Simona.
Rolul pe care îl îndrăgeşte cel mai mult este cel al personajului Mimi din opera „La B