In momentul in care anunta taierile salariilor si pensiilor, in locul lui Emil Boc, presedintele cerea o perioada de gratie de sase luni pe care sa o acordam cu totii guvernului. Incredere si solidaritate.
Si Traian Basescu, si Emil Boc ne asigurau atunci ca masurile de austeritate vor fi valabile doar pentru o perioada de sase luni. Dupa care, de la 1 ianuarie 2011, se va reveni la situatia dinainte de taieri.
Astazi toata lumea stie ca nimic nu va mai fi ca inainte. Nici salariile, nici viata si cu atat mai putin increderea si puterea necesara solidaritatii. Au fost distruse in primul rand de amatorismul cu care echipa lui Basescu a tratat criza, dispretul manifestat fata de popor si aroganta in fata Legii si a respectarii ei.
Desi legea prin care au fost taiate salariile si cheltuilile bugetare are ca termen de valabilitate data de 1 ianuarie 2011, Emil Boc tocmai ce si-a inceput campania prin care ne anunta ca asta nu se va intampla.
Prima prostire - "salariul minim va creste in 2011". Pai asa ne-a fost vorba, asta ne-ati promis, asa v-ati facut calculele? Ceea ce vrea sa spuna premierul este ca s-ar putea sa exista cresteri minime la salariile minime, in cazul fericit in care acest lucru se va petrece.
Sa il lasam sa se descurce insa cu Opozitia si CCR-ul, unde cu siguranta vor fi atacate din nou tertipurile neconstitutionale cu care Emil Boc, profesor de drept constitutional, va gasi de cuviinta sa desfiinteze din nou drepturile cetatenilor.
Atunci cand sondajele de opinie arata ca increderea populatiei in Traian Basescu si Emil Boc, in Guvern sau in partidul aflat la putere inregistreaza un minim istoric - in Presedintie 17%, in Parlament 14%, iar in Guvern doar 13% -, asta se "datoreaza" nu masurilor de austeritate in sine, ci tocmai esecului implementarii lor in mod credibil.