Inginer de profesie, e pasionat de atletism şi se antrenează intens, hotărât să revină cu o medalie de la competiţia care are loc luna aceasta în Capitală.
În copilărie, îşi dorea să devină mecanic auto. A decis, aşadar, să urmeze cursurile Liceului Henri Coandă la o clasă de electromecanică. Încă din primul an obişnuia să realizeze diverse montaje electronice complicate şi chiar lucrări de mecanică fină. Vecinii şi prietenii apelau la el de fiecare dată când li se defecta câte un aparat de prin casă. „Decât să cheltuiesc banii de şcoală pe mâncare, preferam să-mi cumpăr şurubelniţe şi alte unelte. Mama îmi dădea bani să am pentru transport, eu îmi luam diferite accesorii pentru reparaţii şi făceam naveta pe jos, mergând câte 10 - 12 kilometri pe zi. Începuseră cunoscuţii de pe atunci să mă cheme să le montez lustre şi să le repar prize“, povesteşte Daniel.
De doi ani activează la Clubul Pandurii
As în electronică, excela însă şi la alte materii, participând la diverse olimpiade. În clasa a X-a a reuşit să se claseze primul la faza judeţeană a concursului de chimie organică. De jogging este pasionat de când era licean, însă la prima competiţie de atletism avea să participe abia în ultimul an de studenţie. „Eram în anul V, la Facultatea de Inginerie. Am observat atunci, în holul universităţii, un afiş care anunţa un cros pe o distanţă de trei kilometri, în Parcul Central. Am hotărât să mă înscriu şi eu în concurs. Am avut atleţi de performanţă ca adversari. Unii dintre ei chiar erau campioni la atletism. Am ieşit al şaptelea din opt concurenţi“, mărturiseşte el. Astfel a primit însă şansa de a face sport de performanţă. „Antrenoarea atleţilor care participaseră la cros mi-a propus să mă înscriu în Clubul Pandurii. În februarie 2008 am început antrenamentele, iar după numai cinci săptămâni am concurat la Campionatul Naţional de Maraton, desfă