Peste 100 de tonede legume şi fructe au fost vândute sâmbătă, în ziua deschiderii Pieţei Obor. Inaugurarea noii pieţe nu a fost însă lipsită de peripeţii. La doar câteva ore de la deschiderea parterului pieţei, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că a pus o bombă.
Din fericire, a fost doar o alarmă falsă.Municipalitatea avea în plan modernizarea Pieţei Obor încă de acum câţiva ani, însă scandalurile rezolvate în instanţă sau revoltele tarabagiilor care refuzau să-şi strângă marfa au îngreunat procesul. Astfel, renovarea pieţei a început abia la începutul anului 2009. După aproape doi ani în care s-a aflat în curs de renovare, Piaţa Obor a fost inaugurată ieri cu ghinion, pentru că, în jurul orei 15.00, un bărbat a sunat de la un telefon public şi a anunţat că în piaţă este o bombă.
Ameninţarea a pus pirotehniştii pe jar
La Piaţa Obor s-au deplasat mai multe echipe SPIR şi de pirotehnişti, dar nu au găsit niciun dispozitiv explozibil. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţei Capitalei, comisarul-şef Christian Ciocan, nu se cunoaşte încă identitatea bărbatului.
„Aceste alarmări, dacă sunt făcute în scop terorist, sunt pedepsite cu închisoarea de până la 15 ani. Cei care le fac doar ca să se amuze trebuie să plătească o amendă de până la 5.000 de lei“, a subliniat Ciocan. După ce ameninţarea cu bombă s-a dovedit a fi falsă, totul a reintrat în normal, iar producătorii au început să-şi vândă marfa, care este mai ieftină faţă de celelalte pieţe. Aleile dintre tarabe erau pline, ieri, de bucureşteni pregătiţi să-şi facă proviziile pentru toamnă.
Cele mai accesibile preţuri
Spre deosebire de cei din Piaţa Dorobanţi, comercianţii din Obor practică preţuri chiar şi de trei ori mai mici. De exemplu, merele şi perele se vând la preţul de 3 lei kilogramul, iar prunele sunt 2 lei. O legătură de ridichii costă în Piaţa Obor 1 leu, k