„Adevărul“ vă prezintă portretul celor mai controversaţi oameni din fotbalul românesc. Astăzi: Adrian Mititelu. Actualul finanţator al Ştiinţei a cunoscut sărăcia cruntă în tinereţe, când îşi câştiga existenţa lucrând ca ospătar, brutar sau chelner.
Povestea lui Mititelu pleacă din satul Booveni, situat la 30 de kilometri de oraşul Craiova. Ajică, aşa cum îi spuneau localnicii, a rămas prematur fără mamă şi a trebuit să se descurce de unul singur.
A plecat de la coada vacii, după cum el singur recunoaşte cu umor: „Aveam 14-15 vaci, oi, capre, de care trebuia să am grijă. La şase dimineaţa le mulgeam şi plecam cu ele la păşune şi veneam seara la şase acasă. Probabil, eu când păşteam vacile la Booveni, Becali păştea oile".
Primele meserii pe care le-a avut Mititelu: brutar, ajutor de ospătar şi chelner. Cu actualul patron al „juveţilor" dospind pâinea au rămas câteva imagini memorabile. Mititelu era altfel pe-atunci: mult mai tânăr, cu părul vâlvoi şi chiar emotiv în momentul în care era intervievat de Sebastian Domozină, cunoscutul crainic sportiv.
Ajuns în Craiova, Mititelu a luat-o tot de jos, prima lui meserie fiind cea de picolo, la Hotelul Jiul. „Am cărat mii de navete cu băutură. Apoi am devenit chelner", a povestit Mititelu. Încă din tinereţe, acesta avea patimă pentru Ştiinţa! Era nelipsit de la meciurile Universităţii, fiind numit, la un moment dat, chiar preşedinte al Ligii Suporterilor.
Adrian Mititelu, pompier în armată
Ca ultras, actualul finanţator al alb-albaştrilor a luat nenumărate bătăi, care i-au lăsat şi urme pe faţă. Cele mai crunte lovituri i-au fost aplicate în Giuleşti şi în „Ştefan cel Mare". De-aici şi ura pe care Mititelu o poartă echipelor bucureştene.
Fura prune cu Staicu
Succesul lui Mititelu în afaceri i se datorează lui Dinel Staicu, care a rememorat ulterior primul lor „busin