Profesorii dar şi elevii Colegiului Naţional „Doamna Stanca“ se pot mândri cu noi performanţe. Este vorba de obţinerea locului întâi de către câţiva copii de la secţia germană, în cadrul unui proiect de mediu. Pentru câştigarea celui mai mare premiu au concurat elevi din 40 de şcoli din ţară dar şi de peste hotare.
Proiectul se numeşte „Tinerii europeni în dialog. Mediul clădeşte poduri“ şi se desfăşoară pe parcursul a 3 ani. 20 de şcoli din Germania şi 20 de şcoli din Bulgaria, Croaţia, România şi Bulgaria formează parteneriate şi lucrează împreună la temele „Durabilitate şi mediu“ , „Europa“ şi „Mass- media“. La tema din acest an, elevii făgărăşeni au făcut parteneriat cu elevii unei şcoli de gimnaziu din Germania. Munca nu a fost uşoară, mai ales că problema de mediu aleasă a fost una din Germania. Însă, la final lucrarea elevilor de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“ a fost declarată câştigătoare. „De muncit am muncit, într-adevăr şi au fost şi multe probleme organizatorice. Există o zi a cercetării, atât în Germania cât şi în România, iar în urma acestei zile, pe o problemă de mediu, copiii au scris articole pe care le-am publicat într-un ziar. Bineînţeles a trebuit să ne pregătim despre cum se scrie un articol. Problema de mediu din Germania a fost destul de dificilă, însă cu această temă noi am câştigat. A fost o mare bucurie, nu ne-am aşteptat să câştigăm chiar cu această temă, am crezut că tema din România va avea mai multe şanse. Dar se pare că ei au înţeles foarte bine problema şi au expus-o la fel“, a spus profesorul coordonator al proiectului, Cristina Pop.
Faptul că s-au dovedit cei mai buni, le demonstrează profesorilor încă o dată că munca lor nu este în zadar. „Am fost premiaţi chiar de către către ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, într-un proiect de mediu şi media, proiect ce durează trei ani. Proiec