Pentru 70 de lei, ţi se pune un diagnostic şi ţi se recomandă un tratament cu unde radio şi, uneori, unul naturist, dar la aceste cabinete nu lucrează medici. Sursa: THEODOR PANĂ
După ce a sesizat că are dureri repetate de cap şi nu a găsit un răspuns la medicina clasică, Floarea Grosu a apelat la biorezonanţă. Pentru o evaluare a plătit 70 de lei.
A fost însă dezamăgită când, la sfârşit, i s-a spus că are pietre la vezica biliară. "Dar eu nici nu mai am fiere, m-au operat acum câţiva ani." Tot la sfârşit, a primit un sfat din partea celui care a consultat-o. I s-a recomandat să fie "mai puţin critică cu cei din jur". Aşa este scris pe foaia de evaluare.
Practica este următoarea: pacientul este conectat la aparat cu ajutorul unor curele, înfăşurate de cap, mâini şi picioare, iar aparatul începe să trimită unde spre corpul uman. În terapie, cam la asta se rezumă totul. La evaluare, medicul vede pe un laptop datele furnizate de aparat.
Un fenomen naţional
În România există peste 2.000 de astfel de aparate, numite SCIO (Interfaţa Cuantică de Conştiinţă), produse de americanul William Nelson. Inventatorul, ajuns acum în Ungaria, obişnuieşte să spună la conferinţele internaţionale la care este invitat că a concentrat într-un aparat energia transmisă prin palme de bioterapeuţi. Decanul Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti, Alexandru Jipa, spune că biorezonanţa ascunde un miez de adevăr ştiinţific, dar dă de înţeles că acesta a fost de mult timp exagerat de practicanţii acestei forme de medicină alternativă.
"De regulă, principiul fizic este următorul. Mai întâi se «scanează» corpul uman cu ajutorul undelor electromagnetice joase emise de aparat, care nu afectează organismul. Cum într-o bază de date ai o plajă de valori, medicul poate să-şi dea seama că, la nivelul unui organ sau chiar