Gustoşi, picanţi şi numai buni de stins cu un vin de Pietroasele, adevăraţii cârnaţi de Pleşcoi sunt cei preparaţi din reţeta moştenită de generaţii de localnicii din comuna buzoiana Berca. A treia ediţie a Festivalului Cârnaţilor de Pleşcoi începe astăzi la ora 11.30.
Sărbătoarea se va deschide cu povestea preparatelor culinare din Pleşcoi şi cu sosirea haiducilor. Legenda cârnaţilor de Pleşcoi vine de demult, din vremea când în zona dintre dealuri şi vadul Buzaului îşi făcuse tabără o ceată de haiduci.
Apoi proprietarii de pensiuni, localnicii, producătorii şi turiştii vor realiza şi în acest an, la fel ca în ediţiile trecute, un lanţ de cârnaţi lung de 100 de metri din care se vor înfupta toţi cei prezenţi.
După această etapă, invitaţii sunt poftiţi la expoziţia gastronomic a pensiunilor din judeţ. Două concursuri inedite vor face deliciul publicului, Fomilă de Pleşcoi", un concurs de mâncat cârnaţi picanţi contra cronometru şi "Setilă de Pleşcoi", concurs de băut bere.
Petrecerea se va încheia deseară la ora 18.00, însă mâine începând cu ora 11.00 va continua petrecerea cu un recital de muzică populară.