Toamna ne ofera si cele mai bune resurse pentru cresterea imunitatii si pregatesc organismul pentru perioada rece.
Legumele si fructele de toamena sunt cea mai sanatoasa sursa de vitamine si minerale necesare organismului in lunile de toamna. Food Standards Agency a facut o lista acelor mai bune legume si fructe.
Strugurii - contin unul dintre cei mai eficace antioxidanti recunoscuti la momentul actual, flavonoidele, si contin potasiu, avand valoare energetica importanta.
Marul are efect depurativ pentru sange (scade colesterolul), tonic pentru nervi si muschi, prevenind instalarea infectiilor intestinale, bronsice, reumatismale.
Prunele au efect decongestionant pentru ficat, stimulent al functiilor nervoase.
Nucile asigura un aport de grasimi nesaturate, minerale, vitamina E, sulf si arginina, mentinand arterele flexibile si inima intr-o stare buna de functionare.
Varza si ardeiul ocupa primele locuri in topul legumelor care contin vitamina C. Pentru a obtine doza zilnica de vitamina C este suficient un ardei gras proaspat sau 200 de grame de varza proaspata.
Morcovi, ca sursa principala de vitamina A. Un pahar de suc de morcovi pe zi are efect antiseptic, anti-inflamator, cu efecte impotriva cancerului.
Lista mai contine, masline si migdale, ca principala sursa de vitamina E, cartofi, morcovi, varza, pastai, si fasolea boabe ca sursa de vitamina B6 speciala pentru imunitate.
Toamna ne ofera si cele mai bune resurse pentru cresterea imunitatii si pregatesc organismul pentru perioada rece.
Legumele si fructele de toamena sunt cea mai sanatoasa sursa de vitamine si minerale necesare organismului in lunile de toamna. Food Standards Agency a facut o lista acelor mai bune legume si fructe.
Strugurii - contin unul dintre cei mai eficace