Răceală
Are o perioadă de incubaţie de 2-3 zile, timp în care ai bufeuri şi furnicături.
Simptome:
Se manifestă prin tuse şi strănut repetat;
Nas înfundat;
Lăcrimare;
Dureri de cap;
Febră (38 C).
Tratament:
Scapă de senzaţia de sufocare consumând supe de legume sau de pui cu mult hrean, iar cel din urmă te poate scăpa şi de nasul înfundat dacă îl razi şi-l aplici ca şi compresă pe frunte.
Pentru a-ţi dezinfecta plămânii, fă inhalaţii cu abur aromat cu busuioc. Pune în apă fierbinte câteva rădăcini şi frunze, apoi acoperă-ţi capul cu un prosop şi inspiră adânc. După câteva minute te vei relaxa total, iar tusea se va atenua considerabil.
Pentru a alunga răceala cât mai repede, bea zi de zi doi litri de ceai de cuişoare îndulcit cu miere de salcâm. Un adevărat deliciu pentru tine şi sănătatea ta.
Gripă
Simptome:
Febră mare (39-40 C);
Dureri musculare;
Tuse;
Secreţie nazală;
Usturime în gât.
Tratament:
Freacă-ţi picioarele cu oţet ca să reduci febra cât mai rapid, iar din două în două ore mănâncă o linguriţă de miere cu propolis. Consumă terciuri din mălai, brânză proaspătă, smântână, supe, mâncare de urzici, dar mai ales ficat de porc. Foarte puţini ştiu că ficatul conţine anumite enzime ce reglează temperatura corpului.
Pentru a-ţi fortifica imunitatea în această perioadă, pune cimbru în mâncăruri şi consumă foarte multă salată verde, deoarece e bogată în vitamina C şi minerale. Pentru grăbirea vindecării, bea doi litri de ceai de muşeţel pe zi. Acesta are efect antibacterian şi revitalizant.
Guturai
Simptome:
Dureri de cap;
Tuse;
Febră;
Gât umflat şi dureros;
Tratament:
Levănţica atenuează simptomele guturaiului, chiar dacă o foloseşti sub formă de infuzie sau ulei aromat. Inhalează aroma acestei plante, la