Campionul mondial la categoria super-mijlocie, versiunea IBF, a intensificat pregătirea în perspectiva meciului de la 15 octombrie, contra americanului Jesse Brinkley. Lucian Bute se află la Miami de la începutul lunii septembrie, respectând un ritual care i-a adus noroc la ultimele două confruntări.
Bute pleacă din Montreal, oraş în care locuieşte, cam cu o lună şi jumătate înaintea meciurilor sale şi se izolează cvasitotal. Închide telefonul de Canada, îşi cumpără o cartelă de America, al cărei număr îl ştiu maximum 10 persoane, şi se concentrează doar la box. Din superstiţie, stă în aceeaşi casă şi închiriază aceeaşi maşină pe care le-a avut la primul cantonament la Miami, cel dinaintea partidei revanşă cu mexicanul Librado Andrade, pe care câştigat-o în noiembrie 2009 prin KO în repriza a patra. "A fost un moment psihologic pentru mine, deoarece destui au spus că trebuia să pierd primul meci cu Andrade, când m-a pus la podea în ultima repriză. Probabil, cârcotaşii se aşteptau să mă spulbere la revanşă, dar a fost invers. Mi-a priit foarte mult pregătirea făcută în America şi de aceea am decis să merg pe aceeaşi reţetă", explică Bute de ce a dat Montrealul pe Miami. În mod normal, Lucian merge în America însoţit doar de antrenorul său, Stephane Larouche, şi de preparatorul fizic, însă de această dată în "lot" a intrat şi Adrian Diaconu, care are şi el meci tot la 15 octombrie.
8.30, deşteptarea, 22.30, stingerea
Programul zilnic al campionului e bătut în cuie. Un antrenament dimineaţă, masa de prânz, odihnă, alt antrenament, cina, televizor, puţin internet şi apoi la somn. Totul de la 8.30 până la 22.30. Pe Bute nu-l controlează nimeni, dar el ştie că orice abatere îl poate costa. "Boxul nu e sport colectiv. Acolo în ring eşti tu şi adversarul. Nu te ajută nimeni. De aceea e important autocontrolul", mărturiseşte pugilistul, care se află în faţa c