Tendinţe Mulţi români apelează la tehnici chinezeşti pentru a-şi îmbunătăţi locuinţa şi viaţa. Amenajarea casei după principiile chinezeşti străvechi poate da rezultate doar dacă acestea sunt aplicate cum trebuie, spun specialiştii.
„A venit la mine o prietenă care apelase la un consultant Feng Shui. Eu am numai oglinzi prin casă şi a început să-mi spună să scot aceste oglinzi, adică, mai bine zis, să distrug mobilierul. Îmi spunea că oglinzile îţi sug energia", scrie Alina, pe un forum de specialitate, în căutarea unui răspuns de la cei care au încercat să aplice tehnici de tip Feng Shui.
Mai citiţi şi:
Secrete feng shui pentru echilibrarea energiilor din oraș: spații verzi și iluminatul străzilor
„Aşa cum singură spui, e o prostie! Lasă-ţi mobila întreagă, nu te apuca să o spargi cu toporul!", o lămureşte Mihai. El este de părere că aceste tehnici sunt nişte superstiţii, iar regulile Feng Shui sunt ridicole. „Feng Shuiul este o practică păgână, la origini chinezească. Se îmbină cu budismul şi are ca obiectiv construcţia şi amenajarea locuinţei într-un mod în care anumite energii să poată circula mai bine, asigurându-ţi o viaţă mai bună. O prostie întreagă", conchide Mihai.
Există însă şi cazuri în care aplicarea tehnicilor Feng Shui s-a dovedit benefică. „Acum câţiva ani eram foarte singură şi nimeni nu prea se apropia de mine, deşi ştiam că sunt măcar draguţă! Mi-am pus în colţul dragostei o poză cu un cuplu, lumânări parfumate şi o fundiţă roşie. Pe parcurs însă am mai ajutat «energiile», plasând şi un cristal deasupra patului. Acum am o relaţie de trei ani şi jumătate", spune Ileana.
Remediile cele mai dorite
Pe site-urile specializate, remediile sunt, în general, grupate după cele opt domenii de pe diagrama BaGua folosită în Feng Shui: carieră, mentori sau persoane de ajutor, copii, căsătorie, celebritate sau bun renume