La 31 de ani, medicul neurolog american David Servan-Schreiber, acum in varstă de 49 de ani, afla că are o tumoare pe creier. După ce a văzut că tratamentele clasice nu dau roade, a-nceput să consume numai alimente despre care se spune că au capacitatea de a preveni şi combate cancerul de orice tip. Rezultatul: s-a vindecat! Ca să poată şi aloeii să urmeze această formă de terapie, Schreiber - care a vorbit pe larg despre boala sa şi despre cum a scăpat de ea pewww.bucatarescu.ro -, a publicat o carte numită “Anticancer - Un nou stil de viaoeă”, care se va lansa în curând şi în România.
În cartea americanului se regăseşte lista alimentelor consumate de el în timpul bolii, listă pe care o publicăm şi noi azi.
Ceaiul verde
Datorită conţinutului bogat în polifenoli, ceaiul verde inhibă angiogeneza (formarea noilor vase de sânge, esenţiale pentru dezvoltarea tumorilor), facilitând moartea celulelor cancerigene. Alege ceaiul verde japonez, lasă- l la infuzat 10 minute şi consumă-l într-o oră. Dr. Schreiber recomandă 6 ceşti pe zi.
Legumele crucifere
Consumă cât mai multă varză, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, napi, gulii, ridichi, deoarece curăţă organismul şi au proprietăţi anticancerigene. Studiile arată că previn cancerul de prostată şi de colon. Consumă-le în salate, pe cât posibil în stare crudă, dar şi gătite cât mai simplu (fierte la abur, călite în tigaie).
Peştele gras
Datorită conţinutului bogat în acizi graşi omega 3 şi vitamina A, peştele gras e un aliment indicat de medici. Trebuie să incluzi în meniu măcar de trei ori pe săptămână câte o porţie de macrou, somon, hering, anşoa sau sardine. Consumul de peşte previne cancerul de sân, de colon şi de prostată.
Usturoiul, arpagicul verde, ceapa, prazul
Împiedică formarea vaselor de sânge noi care alimentează celulele cancerig