Este un geniu, un guru al informaticii si al programarii. A primit pentru a 17-a oara titlul de cel mai bogat om al Americii. Bill Gates este un nume pe care orice persoana din lumea aceasta il cunoaste.
Parintele calculatoarelor, fondatorul Microsoft si inventatorul faimosului Windows este cel care a renuntat la Harvard dupa doar doi ani. A renuntat pentru a fonda Microsoft. Se pare ca nu a facut un lucru rau. A reusit sa schimbe fata lumii, sa construiasca si sa modeleze industria comunicatiilor si HiTech in ceea ce vedem astazi. Datorita lui suntem capabili sa folosim programele informatice necesare pentru a scrie aceste articole, pentru a juca sute de jocuri, pentru a comunica cu prieteni in alte tari.
Este un om care, avand o avere atat de impresionanta, isi permite sa se ocupe de actiuni filantropice, fiind cunoscut pentru donatiile sale imense. In anul 1999 averea sa a reusit sa depaseasca valoarea de 100 de miliarde de dolari, ceea ce i-a adus denumirea de "centibillionaire". Creierul sau pare sa functioneze cu totul diferit fata de restul lumii, fiind capabil, in calitate de manager, sa ia in deradere multe dintre propunerile venite din partea celor pe care ii conduce, doar pentru ca i se par idiotenii.
A reusit sa arunce in doua decenii lumea intr-o noua dimensiune prin oferirea accesului la informatie. Exista in schimb si anumite divergente sociale cu privire la modul in care existenta calculatorului in viata personala afecteaza relatiile sociale. Este cunoscut faptul ca inca de la ani fragezi copiii au acces la calculator, iar contactul cu exteriorul se realizeaza prin intermediul Messenger-ului.
Intentia lui Bill Gates nu a fost o reconversie sociala, ci din contra, oferirea unui mediu propice pentru dezvoltare atat personala, cat si la nivel economic, macroeconomic. Indirect, a afectat numeroase industrii,