Record culinar în acest weekend, la Bârlad. Primăria și CARP au hrănit populația cu sarmale, fasole cu ciolan și vin.
Cea mai mare înghesuială a fost la sarmalele și vinul oferit de primărie, acolo unde bârlădenii au stat la cozi de zeci de metri.
Festinul a început sâmbătă atunci când, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a fost ziua porților deschise. Mii de bârlădeni au trecut pragul instituției, pe parcursul întregii zile, pentru a prinde una din cele 4.000 de porții de fasole cu ciolan. Meniul a fost stins cu un păhărel de must. „Noi sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și am avut activități pe parcursul întregii săptămâni. Prin intermediul acestei actțiuni ne-am propus să mai descrețim un pic frunțile bârlădenilor, să-i facem să mai uite de necazuri", ne-a spus Nicolae Mihai, președintele CARP Bârlad.
Cozi de zeci de metri la sarmale
Ieri dimineață, ospățul s-a mutat în Piața „9 Mai", acolo unde reprezentanții primăriei au împărțit câte o farfurie cu sărmăluțe și un pahar de vin. Prețul, câteva zeci de minute de stat în frig la coadă, nu i-a fugărit pe bârlădeni care au umplut ochi zona. Amatorii de sarmele spun că inițiativa este lăudabilă și s-a meritat să aștepte. „E ceva deosebit pentru orașul nostru și e bine că se mai fac și astfel de activități. Oricum, sărmăluțele au fost extraordinare, acasă nu ies atât de bune", ne-a spus Gheorghe Mihalache, pensionar.
Aflaţi mai multe detalii în