Subofiţer în rezervă, Adrian Spinosu este singurul armurier-gestionar din judeţ. Militarul este cel care le pune botoşănenilor pistolul în mână. Născut într-o familie de oameni simpli din localitatea Todireni, Adrian Spinosu a fost atras mereu de cariera militară.
Întreaga copilărie i-a fost marcată de ordinea şi disciplina în care a fost crescut de părinţi.
De mic a visat să îmbrace uniforma militară care , credea el, îi va aduce respectul în rândul consătenilor. După absolvirea Liceului Economic, unde a devenit contabil cu acte în regulă, Adrian a plecat la arme.
Contabil la grădiniţă
„Era mare lucru la acea vreme să îmbraci haina militară. Aveai parte de educaţie, disciplină, ordine şi respect. În plus, îţi consolidai poziţia socială şi erai considerat un adevărat bărbat“, mărturiseşte Adrian.
În anul 1975 a fost admis la Şcoala Militară de Subofiţeri Hârşova din Constanţa. Aici a prins dragoste de arme, a învăţat să le mânuiască şi să le înţeleagă. „La acea vreme, armata se bucura de mare încredere şi avea mare căutare, iar locurile erau puţine. Pe toţi cei din generaţia mea ne-au trecut în rezervă şi am fost puşi în aşteptare. Aşa că la 22 de ani am devenit subofiţer în rezervă“, a mai spus Spinosu.
Atunci a schimbat radical macazul şi a trecut de la arme la copii. Timp de 17 ani a fost administratorul Grădinţei nr 19, unde a ţinut contabilitate. „Făceam instrucţie cu 600 de copii şi 50 de femei din grădiniţă şi creşă. Nu era ce-mi doream dar, contabil fiind de meserie, am administrat această instituţie cu toată seriozitatea“, spune subofiţerul în rezervă.
De la copii la puşcărie
Totuşi, dragostea pentru arme l-a determinat să facă o schimbare în carieră. În 1994, Adrian Spinosu lasă grădiniţa pentru a ţine evidenţa armelor şi muniţiei de la Penitenciarul de Maximă Sigu