Ingrediente: 3 pulpe de pui întregi, 1 ceapă, 3 morcovi, 1 pătrunjel, 1 bucăţică de ţelină, 100 g orez, 200 ml lapte, 3 gălbenuşuri de ouă, zeama de lămâie, delikat şi pătrunjel verde.
Mod de preparare: Se pun pulpele la fiert în 2 litri de apă, cu ceapa întreagă, ţelina, rădăcina date pe răzătoare, delikat după gust. După ce carnea e fiartă bine, se ia oala de pe foc, se aruncă ceapa, pulpele se dezosează şi se taie bucăţele, se reintroduc în supă, se adaugă morcovul ras şi orezul, între timp amestecăm gălbenuşurile cu lapte gras, şi iaurtul, şi după ce luăm oala de pe foc şi adăugăm cu grijă la supă care nu trebuie să fie în clocot ca să nu se strice maiaua, apoi se pun smântâna şi zema de lămâie. Înainte de servire se presară pătrunjelul verde.
Ingrediente: 3 pulpe de pui întregi, 1 ceapă, 3 morcovi, 1 pătrunjel, 1 bucăţică de ţelină, 100 g orez, 200 ml lapte, 3 gălbenuşuri de ouă, zeama de lămâie, delikat şi pătrunjel verde.
Mod de preparare: Se pun pulpele la fiert în 2 litri de apă, cu ceapa întreagă, ţelina, rădăcina date pe răzătoare, delikat după gust. După ce carnea e fiartă bine, se ia oala de pe foc, se aruncă ceapa, pulpele se dezosează şi se taie bucăţele, se reintroduc în supă, se adaugă morcovul ras şi orezul, între timp amestecăm gălbenuşurile cu lapte gras, şi iaurtul, şi după ce luăm oala de pe foc şi adăugăm cu grijă la supă care nu trebuie să fie în clocot ca să nu se strice maiaua, apoi se pun smântâna şi zema de lămâie. Înainte de servire se presară pătrunjelul verde.