Cantinele unităţilor de învăţământ din Făgăraş sunt verificate în această perioadă. Inspectorii sanitar-veterinari au în atenţie, în special, normele de igienă dar şi spaţiul unde se depozitează laptele şi cornul. Deocamdată, nu s-au găsit nereguli grave însă inspectorii sunt cu ochii în patru.
Depozitarea necorespunzătoare a alimentelor, temperatutura frigiderelor mai mică decât ar trebui sau lipsa documentelor care să ateste calitatea produselor folosite sunt doar câteva dintre nereguli care, dacă ar fi găsite, i-ar costa cel puţin 1000 de lei pe administratorii cantinelor de la şcolile şi grădiniţele din Făgăraş.
„În această perioadă, facem controale în toate cantinele de la şcoli, grădiniţe în vederea stabilirii condiţiilor de igienă care se impun conform regulamentelor în vigoare. În cazul în care există puncte unde doar se serveşte masa pentru copii, vor fi şi acestea înregistrate sanitar-veterinar“, ne-a spus dr. Aurel Jidveianu, şeful CSVSA Făgăraş.
Deocamdată, la cantinele controlate, nu s-au găsit abateri de la regulamentul de funcţionare. „Până cum nu s-au găsit nereguli, urmează să avem în vedere şi spaţiile în care se depozitează laptele şi cornul. Acestea trebuie să fie corespunzătoare, prevăzute cu frigidere şi tot ceea ce se impune“ a mai adăugat dr. Aurel Jidveianu.
Pentru a evita ca micuţii să ajungă la urgenţe cu toxiinfecţii alimentare, inspectorii sanitari atenţionează responsabilii cantinelor din Făgăraş să respecte obligaţiile pe care le au. Mai precis, ei trebuie să efectueze aprovizionarea cu materii prime numai din unităţi autorizate, să asigure spaţii corespunzătoare de depozitare a alimentelor, pregătirea şi prepararea hranei să se facă în spaţii separate. De asemenea, aceştia trebuie să asigure echipament de protecţie şi toate facilităţile pentru igienizarea personalului, precum şi să efectueze periodi