La bariera spre Zimnicea, două dintre cele şapte maşini încolonate au inscripţionat pe portiere "Interagro", acelaşi brand de care se leagă şi rafinăria de bioetanol, hotelul, clubul de pe malul Dunării, centrul de vinificaţie sau fabrica de lapte.
Aproape 5.000 de zimniceni din cei peste 15.000 de locuitori sunt angajaţi ai grupului creat de omul de afaceri teleormănean. Zimnicea este oraşul unde doar preotul este "independent", fiind singurul care are propriul business, după cum spune un angajat al Interagro în drumul spre noul centru de vinificaţie al companiei, inaugurat în a doua parte a lunii septembrie.
În rest, toată lumea vorbeşte de "domnul preşedinte care a dat de mâncare oraşului". La noul combinat de vinificaţie, inaugurat în prima zi de recoltare a strugurilor lucrează circa 60 de persoane, tehnologia folosită de Niculae tăind de pe lista de angajaţi pe puţin 200 de oameni.
Terenul de 340 de hectare de pe terasele Dunării plantat cu viţă de vie cu vârsta cuprinsă între cinci şi un an îţi dă impresia de moşie, cu excepţia clădirii moderne unde se va produce vinul.
"Obişnuiam să vin aici cu calul şi cu câinii mei de vânătoare"
Construcţia pare încă neterminată, în următoarea perioadă urmând să fie finalizate lucrările la staţia de epurare şi să fie ridicată clădirea de birouri. Angajaţii spală asfaltul din faţa centrului de vinificaţie, în aşteptarea "preşedintelui" şi fac ultimele pregătiri. Remorca, plină cu primii struguri culeşi din vie aşteaptă tăierea panglicii în faţa buncărului unde vor fi descărcate fructele mustite.
Centrul de vinificaţie a necesitat o investiţie de nouă milioane de euro, dintre care două milioane de euro reprezintă fondurile europene de la Bruxelles. Banii s-au adăugat altor circa 7 milioane de euro alocate plantării viţei de vie, proces început din 2005. "Aic