Bugetele administraţiilor locale sunt tot mai goale, aşa că investiţiile sunt tot mai puţine, mai ales în comunele Ţării Făgăraşului. Numai că recesiunea îi determină pe unii edili să caute noi metode de chivernisire a puţinilor bani. Este şi cazul Primăriei din Comăna unde, de curând, a fost înfiinţată o societate comercială patronată de Consiliul Local şi care, cu bani puţini, va realiza toate lucrările de gospodărire din comună.
S-au dus vremurile în care banii veneau gârlă atât de la Guvern, cât şi de la judeţ în bugetele comunelor din Ţara Făgăraşului. S-au dus şi vremurile în care edilii locali se puteau mândri cu zeci de investiţii realizate la instituţiile din sate. De vină este criza care a dus la sărăcirea bugetelor. În aceste condiţii, multe primării au încercat să realizeze ceva şi cu bani mai puţini. Este şi cazul celei din Comăna, unde de curând a fost înfiinţată o societate comercială, patronată de Consiliul Local.
„Aproape un an ne-am chinuit să înfiinţăm o societate comercială care să fie patronată de Consiliul local. Asta implică faptul ca toate lucrările de mai mică anvergură, de gospodărire comunală, să fie executate cu oamenii noştri, cu acest SRL. Am încercat, cu această societate, să avem la dispoziţie câţiva oameni pentru munca necalificată, iar printre ei sunt şi câţiva care se pricep la zidărie, vopsitorie etc.“, ne-a spus primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.
Pe lângă faptul că 12 oameni din comună şi-au găsit un loc de muncă la noua societate, administraţia locală face o economie considerabilă la costul lucrărilor de gospodărire.
„Am socotit că că o să facem noi toată treaba şi nu o să mai dăm bani la alte societăţi. Astfel, am curăţat cu societatea noastră, în baza unui contract, peste 170 de hectare de păşune. Cu banii obţinuţi, putem să plătim angajaţii societăţii aproape un an întreg. De asemenea,