Craiova era împărţită în două tabere, vineri seara. Unii purtau steaguri alb-albastre şi era foarte lesne să intuieşti unde se duc. Ceilalţi aşteptau frumos îmbrăcaţi în faţa Filarmonicii. Tudor Gheorghe revenea în Bănie, cu un nou spectacol.
Aplauzele de început ar fi putut fi la fel de bine şi aplauze de final, într-atât au fost de intense - dovadă că la Craiova Tudor Gheorghe este într-adevăr acasă. Spectacolul a purtat numele "Cavalerii felinarelor târzii" şi reprezintă un nou periplu interbelic al maestrului, de data aceasta printre cântecele lui Zavaidoc şi ale lui Jean Moscopol. Puţină istorie. Spectacolul demonstrează că din punct de vedere social, în acea perioadă erau două clase. Clasa de mijloc care bea bere şi mânca fripturi şi la petreceri extrem de zgomotoase asculta Zavaidoc, pe de-o parte. Pe de altă parte, era elita, şcolită pe la Paris sau Viena, care, în restaurante de lux, asculta Moscopol. "Vă daţi seama ce lume era atunci şi ce e în sufletele celor care ştiu ce era atunci?", s-a întrebat, retoric, pe scenă, Tudor Gheorghe.
Întregul spectacol a alternat calupuri de piese ale lui Zavaidoc şi Moscopol, la fel cum a alternat glume cu remarci acrişoare la adresa politicii actuale - toate bine gustate de publicul craiovean. Şi apropo de public. În sală se afla şi Antonie Solomon, fostul primar, prilej pentru Tudor Gheorghe să-l întrebe cu umor: "Aurică, ştii că atât timp cât nu ai fost printre noi, ăştia au vrut să ne desfiinţeze? Noroc că şi-au dat seama şi... a dat Dumnezeu şi suntem împreună - nu ne-au desfiinţat nici pe noi, nici pe tine".
Extrem de gustate de public - poate cele mai gustate - au fost piesele lui Jean Moscopol mai puţin cunoscute - cele cântate la Vocea Americii după plecarea lui în Statele Unite, în 1947, a căror versuri acide la adresa Republicii Populare Române şi comuniştilor au încântat