Aproape 40.000 de elevi şi 7.000 de profesori au participat la programul naţioanl Şcoli pentru un viitor verde, concurând pentru titlul „Cea Mai Verde Şcoală”. Sursa: Bogdan Greavu
Proiectul, de fapt cel mai mare concurs de educaţie ecologică desfăşurat în România în 2010, a antrenat 2.315 echipe verzi provenind din şcoli, licee şi grădiniţe din toate colţurile ţării.
Timp de patru luni ei s-au întrecut în activităţi ecologice desfăşurate în şcolile şi comunităţile în care trăiesc şi învaţă, au scris sute de pagini de Jurnale verzi - pe scurt, au concurat pentru titlul de cea mai verde şcoală.
În cifre, Şcoli pentru un viitor verde- ediţia I- înseamnă 436.616 de puieţi plantaţi, 518 de zone ecologizate (parcuri naţionale, albii de râuri, parcuri orăşeneşti, comunale, păduri, faleza Dunării, parcuri dendrologice etc.), 648.977 kg de maculatură colectată şi predată, 70.235 kg de PET-uri colectate şi predate, 9273 kg de doze de aluminiu colectate şi predate.
“Participarea din acest an este o bună încurajare, atât pentru noi, cât şi pentru toate şcolile implicate. Ea ne-a arătat că grija faţă de mediu este un subiect la care suntem sensibili, pentru care găsim lucruri de făcut zilnic şi, mai ales, cu care putem trezi entuziasmul şi bucuria copiilor şi tinerilor”, a declarat Luminiţa Tănasie, Director de program WWF în România.
Sâmbătă organizatorii au premiat cele 48 de echipe câştigătoare la cele 3 secţiuni din concurs - Pipo, adresată grădiniţelor, Doxi, pentru clasele primare, şi Terra Magazin, dedicată elevilor de gimnaziu şi liceu. Toate echipele câştigătoare au primit plachete cu însemnul Şcoală Verde, diplome şi premii constând în produse educaţionale cu o valoare totală de 7.000 de euro.