„De ce se prăfuiesc maşinile la Slatina?“, a fost întrebarea pe care prefectul de Olt a adresat-o reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului la şedinţa care a avut loc săptămâna trecută. Curiozitatea prefectului pare să-l fi luat prin surprindere pe „trimisul“ instituţiei la şedinţă. Răspunsul din partea lui Dorin Rogojinaru, reprezentantul Agenţiei, nu a întârziat, însă. Potrivit lui Rogojinaru, de vină sunt locuitorii din partea de jos a oraşului, dar şi suprafeţele de teren de la periferie, care nu sunt înierbate.
În întrebarea sa, prefectul a lăsat şi un termen de comparaţie: „De ce la Slatina, maşina se prăfuieşte imediat ce vii cu ea de la spălătorie, iar în marile oraşe poţi să îţi laşi maşina zile întregi, oriunde, şi nu găseşti pe ea un fir de praf?“.
„În Slatina sunt mari probleme cu pulberile sedimentabile. Există foarte multe zone de pământ, mai ales la periferie, care nu sunt înierbate şi care probabil trebuie asfaltate. În general vara şi în perioadele de frig sunt probleme cu aceste pulberi sedimentabile. Altă problemă este zona de jos a oraşului, unde populaţia se încălzeşte cu lemne sau cărbuni, iar de aici rezultă alte pulberi sedimentabile“, a explicat Rogojinaru. „De ce se prăfuiesc maşinile la Slatina?“, a fost întrebarea pe care prefectul de Olt a adresat-o reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului la şedinţa care a avut loc săptămâna trecută. Curiozitatea prefectului pare să-l fi luat prin surprindere pe „trimisul“ instituţiei la şedinţă. Răspunsul din partea lui Dorin Rogojinaru, reprezentantul Agenţiei, nu a întârziat, însă. Potrivit lui Rogojinaru, de vină sunt locuitorii din partea de jos a oraşului, dar şi suprafeţele de teren de la periferie, care nu sunt înierbate.
În întrebarea sa, prefectul a lăsat şi un termen de comparaţie: „De ce la Slatina, maşina se prăfuieşte imediat ce vii cu ea de la spălătorie