A intrat în rândul profesioniştilor care înfruntă flăcările în urmă cu trei ani, dar continuă să participe la competiţiile internaţionale de tenis şi a obţinut cinci medalii, de aur, de argint şi bronz.
George Marcian Bitere a început să practice tenisul la vârsta de opt ani, iar la 13 ani a fost nevoit să renunţe din cauza unor probleme familiale. La pompieri s-a angajat în anul 2007, alegerea locului de muncă fiind motivată şi de „nevoia de adrenalină”.
„Sunt înnebunit după risc, după adrenalină şi mi-am zis că asta e meseria care mi se potriveşte perfect. Înainte, am lucrat ca tehnician în reţele. Făceam lucrări la înălţime, am urcat şi pe turnul de televiziune. La pompieri mi-a plăcut totul. Pornind de la antrenamete, exerciţii şi misiuni. Toate aceste pregătiri pe care le facem, în cadrul programului de formare, sunt extraordinare”, afirmp George Bitere.
În ceea ce priveşte meseria de pompier, cele mai grele momente din cei trei ani de când o practică au fost cele de la inundaţii, când a fost plecat de acasă peste o săptămână. În tot acest timp a lucrat împreună cu ceilalţi colegi la ridicarea de diguri.
„Misiuni periculoase nu au fost, nu pot să zic asta. Nu pot fi numite periculoase. Mai grele au fost inundaţiile de anul acesta. Într-o săptămână am trecut acasă doar câteva ore într-o singură zi. În rest am dormit pe unde am apucat, prin rulote, pădure, autospeciale şi prin toate locurile posibile. Chiar şi pe saci”, mai spune pompierul campion la tenis.
Cât despre compatibilitatea dintre meseria de pompier şi practicarea tenisului, George spune că este perfectă deoarece aceste activităţi se completează reciproc.
„Meseria de pompier şi tenisul se împacă foarte bine, pentru că mereu sunt pregătit fizic şi psihic. Am în permanenţă o formă fizică execlentă. Asta mi se potriveşte”, mai spune Geor