Compania Cocor Bucureşti (COCR) va încasa cinci milioane de euro din închirierea spaţiilor comerciale din centrul Cocor, în primul an de la redeschiderea magazinului, în 2 octombrie, unitatea fiind în prezent ocupată în proporţie de 85%. Centrul comercial, care are o suprafaţă închiriabilă de 10.000 de metri pătraţi, a fost închis doi ani pentru renovare. "80% din companiile din magazin sunt firme care produc în România. În prezent, negociem cu toţi designerii români, pe care vrem să îi aducem în unitate", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Cocor Bucureşti, Dan Bărbulescu.
El estimează că retailerii din magazin vor avea vânzări de aproximativ 50 de milioane de euro în primul an de activitate în Cocor. Iniţial, redeschiderea magazinului, închis în 2008 pentru extindere şi modernizare, era programată pentru septembrie, dar a fost amânată pentru începutul lunii octombrie, în urma solicitărilor chiriaşilor care nu au finalizat amenajarea spaţiilor. Investiţiile în reconstrucţia centrului a presupus investiţii de 24,5 milioane de euro, fonduri care provin atât din surse proprii, cât şi dintr-un credit de 19 milioane de euro. Potrivit celor mai recente raportări, SIF Transilvania are 10,25% din titluri, iar SIF Muntenia (SIF4) deţine 10% din acţiuni. În acţionariat se mai regăsesc fondul de investiţii Broadhurst Investments (13,32%), Daniel Stoica (14,66%) şi Liviu Ursan (14,83%).
Compania Cocor Bucureşti (COCR) va încasa cinci milioane de euro din închirierea spaţiilor comerciale din centrul Cocor, în primul an de la redeschiderea magazinului, în 2 octombrie, unitatea fiind în prezent ocupată în proporţie de 85%. Centrul comercial, care are o suprafaţă închiriabilă de 10.000 de metri pătraţi, a fost închis doi ani pentru renovare. "80% din companiile din magazin sunt firme care produc în România. În prezent, neg