Guvernul britanic a acordat bugete de milioane şi milioane de lire sterline unor sporturi pe care românii le domină cu bani de 5-6 ori mai puţini
Peste mai puţin de doi ani România participă la Jocurile Olimpice de la Londra. Pentru că este criză, bugetele federaţiilor sportive din România au fost reduse drastic, dar acest lucru se întâmplă numai la noi. În Marea Britanie, spre exemplu, sportul a primit în ultimii ani mai mulţi bani decât în ciclul olimpic precedent, iar sportivii români sunt obligaţi să se bată de la egal la egal cu sportivi de zeci de ori mai bine plătiţi. Aşa că federaţiile din România concurează, uneori, împotriva unor federaţii cu bugete de 5-6 ori mai mari.
Bugetul englezilor la canotaj, de cinci ori mai mare
Federaţia engleză de canotaj a primit, pentru ciclul olimpic 2009-2013, suma de 27 de milioane de lire sterline, aproximativ 6,75 milioane de lire sterline pe an în vreme ce FR de Canotaj, spre exemplu, are, pentru 2010, "uriaşul" buget de 1,26 milioane de lire sterline. Iar la rezultate românii stau mai bine. Cel puţin în acest an. "I-am tot bătut în ultima vreme, dar nu cred că acest lucru se va întâmpla multă vreme. Noi am avut o şcoală de canotaj foarte bună, englezii au învăţat de la noi canotajul şi încă reuşim să fim mai buni decât ei. Dar este meritul sportivilor noştri, care sunt talentaţi, nu al sistemului. Dacă ne luăm după sistem, sunt sigură că în câţiva ani ne vor depăşi. Investesc sume imense, au bugete uriaşe, iar anul acesta, la mondialele de juniori, au venit cu o mulţime de echipaje. Pentru ei sportul este foarte important iar guvernul lor investeşte masiv în sport. Şi nu numai guvernul. Păi să veniţi la o competiţie să vedeţi cum arată bărcile lor. Sunt tapetate cu reclame şi cu nume de sponsori. Noi avem câţiva, şi aceia ne ajută din prietenie".
Scrima engleză - in