Fabrica unui italian este îngropată în datorii, aşteptând degeaba o salvare. Peste 1.400 de bihoreni, majoritatea ţigani, riscă să rămână fără locuri de muncă şi să ia drumul Franţei, fiindcă fabrica lor a intrat în executare silită.
Circa 1.400 de bihoreni, dintre care 70 la sută sunt de etnie romă, riscă să rămână fără locuri de muncă, din cauza faptului că fabrica de pantofi la care lucrează este în prag de faliment.
Dorina Gheorghe (29 ani) are doar opt clase și de cinci ani muncește la bandă, la fabrica de pantofi a investitorului italianGironacci Manfredo, care dă vina pe corupția din justiție și pe impozitarea excesivă, pentru faptul că firma sa, Manfred Euro Aleșd, este în executare silită. Dorina și colegele sale, Tirțea Ana și Varga Anica (foto) se tem că vor rămâne fără locuri de muncă. „Sunt singura sursă de venit a familiei. Nu îmi voi putea trimite copiii la școală dacă se închide fabrica", a spus astăzi Dorina Gheorghe. Asemenea ei, Balogh Marcel, se teme că va ajunge la cerșit în Franța, odată rămas fără slujba din țară.
Gironacci Manfredo, administrator Manfred Euro Aleșd, este victima unor escrocherii din 2004, pentru care făptuitorii, condamnați în 2009 într-un dosar de mită, sunt încă în libertate. Acesta se declară dezamăgit de modul în care se aplică legea în România. Gironacci Manfredo, administrator Manfred Euro Aleşd, a spus astăzi că de vină pentru situaţia afacerii sale sunt corupţia din justiţie şi criza creată de impozitarea excesivă din România.
În 2004, investitorul italian a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, împotriva lui Ioan Matei, administrator Alucons. Manfredo susţine că Ioan Matei şi fostul său asociat Paniccia Giuseppe au adus firmei un prejudiciu de 1.800.000 lei, prin executarea unor lucrări de construcţii necorespunzătoare, mult sub valoarea facturată.
Ioan Matei s-