„Vatican: Desemnarea lui Edwards este inacceptabilă", citim in Il Messaggero, cel mai citit cotidian din Cetatea Eternă. Il Tempo ne informează că tehnica fecundării artificiale a fost pusă la punct de Edwards în 1978 şi 4 milioane de copii au fost născuți astfel. Osservatore Romano publică un articol despre summitul Uniunea Europeană-Asia, de la Bruxelles, pe un ton optimist: „un summit pentru a înfrânge împreună criza economică". „Separatiștii flamanzi anunță eșecul negocierilor pentru formarea guvernului", titrează La Libre Belgique. „Înghețarea colonizărilor israeliene în Cisiordania revine pe tapet în ciuda opoziției din guvern", citim în Le Monde. Autoritățile de la Tokyo publică o alertă de călătorie privind Europa, ca urmare a riscului producerii unor atentate teroriste, notează Le Figaro. „Comisia britanică a organizațiilor caritative a recunoscut cultul druizilor ca religie", mai anunţă Le Figaro. Ziarele europene scriu că Vaticanul nu este de acord cu atribuirea premiului Nobel britanicului Robert Edwards, părintele fecundării artificiale.
„Vatican: Desemnarea lui Edwards este inacceptabilă", citim in Il Messaggero, cel mai citit cotidian din Cetatea Eternă.
Il Tempo ne informează că tehnica fecundării artificiale a fost pusă la punct de Edwards în 1978 şi 4 milioane de copii au fost născuți astfel. Decizia Academiei Suedeze a provocat o reacție dur[ din partea Sfântului Scaun. Președintele Academiei Pontificale pentru Viață, Monseniorul Iganzio Carrasco de Paula consideră că Edwards este la originea „pieței de ovocite", ai embrionilor abandonați în congelatoarele din întreaga lume şi care, o mare parte, sfârșesc prin a muri, al situației confuze ce caracterizează această piață a ovulelor cu copii născuți de femei cu vârste de bunici şi cu mame de închiriat". Iată de ce, Biserica nu poate fi de acord, nu poate rămâne pasivă în faţa acestei a