Decizia lasă insituţiile publice şi şcolile fără pază. Pentru a asigura ordinea şi liniştea în cadrul unităţilor de învăţământ, directorii apelează la serviciile firmelor private.
Soluţii ineficiente
Pentru a-i scăpa de concedierea colectivă pe cei aproximativ 160 de agenţi de pază, municipalitatea a decis, în luna august, să înfiinţeze o firmă de pază privată, unde să fie angajaţi agenţii trecuţi pe lista neagră. Proiectul de hotărâre a fost votat cu unanimitate de către consilierii locali, însă, pentru ca firma să fie înfiinţată, era nevoie şi de un aviz din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Din păcate, avizul avea să fie unul nefavorabil. „Am cerut şi noi avizul Inspectoratului General al Poliţiei, dar fără rezultat. De aceea, nu i-am putut ajuta pe colegii de la Poliţia Comunitară“, s-a limitat să declare comisarul Viorel Ştefu, şeful IPJ Ialomiţa. Urmarea: agenţii de pază au fost anunţaţi oficial că vor rămâne fără locuri de muncă începând cu data de 15 octombrie.
Agenţii de pază, revoltaţi
Agenţii au rămas fără cuvinte în momentul în care au primit preavizele de concediere. Laurenţiu Dunel este unul dintre agenţii cu state vechi în cadrul serviciului de pază. „Nu pe noi trebuia să ne dea afară, ci pe funcţionarii publici, care stau degeaba şi plimbă un dosar dintr-un birou, în altul“, spune, revoltat, bărbatul. Iulian Răducanu (50 de ani) va rămâne, la rândul său, fără serviciu. Omul spune că va încerca să se angajeze la o firmă privată de pază, deşi acest lucru nu îi este deloc la îndemână. „Prima dată, am lucrat la patron şi de acolo am venit aici. Era foarte greu, pentru că nu ne înţelegeau şefii. Acum, dacă mă dă în şomaj, mă voi întoarce înapoi la privat, dar şi acolo va fi bătaie mare“, spune bărbatul.
Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!