• Cadrele didactice care s-au adunat în Piaţa Victoriei au adus la protest o catedră şi un scaun vechi, precum şi două table pe care erau trecute note pentru premierul Emil Boc şi ministrul Daniel Funeriu. Cei doi "elevi" au fost lăsaţi "repetenţi" la măsurile luate. GALERIE FOTO
Activitatea premierului Emil Boc a fost notată cu 2 la legea salarizării, 3 la finanţarea învăţământului, 1 la aplicarea Legii 221, 2 la legea pensiilor, 1 la măsurile anticriză. Premierul a fost declarat "repetent" de către sindicalişti. Pe ministrul Funeriu, dascălii l-au notat cu 4 la reforma învăţământului, 2 la legea educaţiei, 2 la calitatea în educaţie, 2 la programele şcolare, 1 la dialog social.
Aproximativ 5.000 de sindicalişti ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) s-au adunat în Piaţa Victoriei, unde au cerut salarii decente, oprirea disponibilizărilor, dar şi investiţii în şcoli. Profesorii s-au declarat dezamăgiţi că pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, în România evenimentul este sărbătorit de ani de zile prin proteste, pentru că niciun Guvern nu a sprijinit acest sector declarat prioritate naţională.
Liderul FSLI, Aurel Cornea, le-a spus protestatarilor că mesajul pe care vor să-l transmită profesorii, marţi, în stradă, este de a salva şcoala românească şi de face din ea una de calitate, cu care "toţi să ne mândrim". "Am ieşit azi în stradă pentru că ne aflăm într-o stare de disperare. Salariaţii din învăţământ sunt umiliţi şi marginalizaţi de o putere coruptă care-şi cunoaşte doar interesele de clan, iar noi spunem azi că aşa nu se mai poate", a fost mesajul lui Cornea.
Cum a ieşit premierul pe furiş din Palatul Victoria
"Demisia, demisia!", au strigat miile de învăţători şi profesori în faţa Guvernului, flancaţi de un cordon gros de jandarmi. Pe furiş, pentru a nu da ochii cu protestatarii, premierul Emil Boc a plecat