Are deja peste 50 de hărţi, majoritatea cu trasee turistice din România, din care şapte au fost deja publicate în cărţi de specialitate.
Copilăria Cristinei a fost una atipică faţă de cea a multor tineri de astăzi. La nici 10 ani, băimăreanca a început deja să bată la picior, alături de tatăl său, care este cartograf, cele mai importante obiective turistice montane din judeţ. „La început a fost destul de greu, pentru că nu realizam libertatea pe care muntele ţi-o poate oferi şi satisfacţia de a-ţi pune semnătura pe hărţile turistice din judeţul în care locuieşti", mărturiseşte Cristina. Imediat ce a ieşit de pe băncile liceului, tânăra s-a înscris la Facultatea de Geografie din Cluj Napoca.
S-a perfecţionat în Scoţia
De la 21 de ani, Cristina a început să se lucreze în cartografierea obiectivelor din Maramureş şi să realizeze, în cadrul unui ONG din Cluj, proiecte pentru conservarea biodiversităţii în România. Doi ani mai târziu, după ce a acumulat mai multă experienţă, tânăra a aplicat pentru o bursă „Erasmus" prin care a studiat, timp de câteva luni, în Scoţia, cum se realizează hărţile în sistem GIS (Geographic Information System). „A fost o experienţă care m-a ajutat foarte mult, mai ales că am avut ocazia să-mi structurez informaţiile acumulate în timpul facultăţii. Pe lângă acest lucru am avut ocazia să lucrez practic, alături de colegii mei, pe hărţile care priveau mijloacele de transport în comun din Glasgow, Scoţia, acolo unde am studiat un semestru la master", explică tânăra din Baia Mare.
De câteva luni Cristina lucrează ca specialist IT/GIS la Parcul Natural „Munţii Maramureşului", iar până acum a realizat şapte hărţi cu trasee truristice din Maramureş. „Îmi ia mai mult de un an să finalizez o hartă pentru că necesită foarte multă cercetare şi documentare". După ce schiţa unei hărţi e finalizată, urmează partea de