Ingrediente: 1 kg cartofi fierţi în coajă, 1 conopidă medie, sare, piper, doi cârnaţi de casă, brânză telemea de oaie, caşcaval ras, 2 ouă întregi, 200 ml lapte, 400 g smântână grasă, 1 ardei gras, 1 ceapă, 150 g pesmet, pătrunjel verde şi mărar.
Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă cu sare. Conopida se spală bine, se desface în bucheţele şi se fierbe în apă cu sare câteva minute. Se unge o tavă cu unt sau margarină şi se tapetează cu pesmet. Se pun în ea straturi alternative de cartofi tăiaţi rondele, conopidă, bucăţele de cârnat, ardei, brânză, pătrunjelul tocat. Se condimentează după gust cu sare şi piper. La sfârşit se presară deasupra caşcaval ras şi mărar, peste care turnăm toată smântâna. Se introduce pentru câteva minute în cuptor. Se scoate şi se pun deasupra ouăle bătute cu laptele. Se mai dă la cuptor pentru 30 de minute.
Ingrediente: 1 kg cartofi fierţi în coajă, 1 conopidă medie, sare, piper, doi cârnaţi de casă, brânză telemea de oaie, caşcaval ras, 2 ouă întregi, 200 ml lapte, 400 g smântână grasă, 1 ardei gras, 1 ceapă, 150 g pesmet, pătrunjel verde şi mărar.
Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă cu sare. Conopida se spală bine, se desface în bucheţele şi se fierbe în apă cu sare câteva minute. Se unge o tavă cu unt sau margarină şi se tapetează cu pesmet. Se pun în ea straturi alternative de cartofi tăiaţi rondele, conopidă, bucăţele de cârnat, ardei, brânză, pătrunjelul tocat. Se condimentează după gust cu sare şi piper. La sfârşit se presară deasupra caşcaval ras şi mărar, peste care turnăm toată smântâna. Se introduce pentru câteva minute în cuptor. Se scoate şi se pun deasupra ouăle bătute cu laptele. Se mai dă la cuptor pentru 30 de minute.