Spitalul Judeţean din Reşiţa se confruntă cu o criză de personal foarte gravă. Aşteptată de pe o zi cu sufletul la gură, marea deblocare de posturi pe care o anunţa Guvernul în sănătate, le-a lăsat un gust amar managerilor de spital, chiar dacă se feresc să o spună deschis.
Aşteaptă încă 100 de angajaţi
Ministerul Sănătăţii a cerut fiecărui manager să facă o listă cu necesarul de personal din unităţile pe care le administrează. ,,La Spitalul din Reşiţa mai sunt necesari 100 de angajaţi. Cu toate acestea, numărul de posturi aprobate spre ocupare în luna noiembrie a fost de 10. Dintre acestea, patru sunt pentru medicii care nu se înghesuie să ajungă la Reşiţa. Aceasta în contextul în care în tot judeţul există doar un medic oncolog, doi diabetologi şi lista ar putea continua" spune directorul spitalului, dr. Dumitru Secăşan. Chiar dacă nu pe toate secţiile este nevoie de personal, există însă câteva secţii vitale cum ar fi UPU, ATI, Oncologie, cardiologie unde numărul medicilor este deficitar. Doctorul Eugen Sârbu, şeful UPU, spune că „ne descurcăm foarte greu. Am ajuns să lucrăm în trei oameni. Unde mai pui că după gardă trebuie să te odihneşti, că avem şi noi concedii. Am ajuns să nu avem voie să ne îmbolnăvim. Ne tratăm din mers, ne descurcăm foarte greu fiindcă sunt puţini". Spitalul Judeţean din Reşiţa se confruntă cu o criză de personal foarte gravă. Aşteptată de pe o zi cu sufletul la gură, marea deblocare de posturi pe care o anunţa Guvernul în sănătate, le-a lăsat un gust amar managerilor de spital, chiar dacă se feresc să o spună deschis.
Aşteaptă încă 100 de angajaţi
Ministerul Sănătăţii a cerut fiecărui manager să facă o listă cu necesarul de personal din unităţile pe care le administrează. ,,La Spitalul din Reşiţa mai sunt necesari 100 de angajaţi. Cu toate acestea, numărul de posturi aprobate spre ocupare în l