Există convingerea bine înrădăcinată că porţia zilnică de vitamine şi minerale naturale din alimentaţie trebuie să fie acumulată din fructe şi legume proaspete, însă realitatea este că şi cele congelate sau conservate au acelaşi aport de vitamine. Mai mult, în anumite cazuri, fructele şi legumele congelate au mai multe beneficii decât cele proaspete.
Când vine vorba de a cumpăra fructe şi legume congelate, se poate spune că există mai multe părţi bune decât rele pentru această alegere. Principalul obstacol în calea acestei opţiuni este faptul că multe gospodine îşi fac probleme că fructele şi legumele congelate îşi pierd din elementele nutritive în timpul procesării, lucru care este însă complet neadevărat. Dacă vă număraţi printre sceptici, este bine să ştiţi că, în cazul congelării crudităţilor, procesarea acestora se desfăşoară suficient de repede încât întreg conţinutul de vitamine, fibre şi minerale să fie păstrat. În afară de faptul că sunt cel puţin la fel de sănătoase ca şi cele proaspete, fructele şi legumele congelate prezintă şi avantajul că le putem savura şi în afara sezonului în care ele se coc. Astfel, ne bucurăm de fructe şi legume exotice, care cresc în alte ţări, cu alte tipuri de climă. Iată însă şi alte câteva motive pentru care fructele şi legumele congelate par să fie de preferat în faţa celor crude.
Viaţă mai lungă
Foarte mulţi oameni, în special aceia care locuiesc singuri, au dificultăţi în a ţine pasul cu achiziţionarea de fructe şi legume proaspete, pentru că nu au mereu timp să meargă săptămânal la piaţă pentru a cumpăra ceea ce au nevoie. Când se întâmplă „minunea“, de foarte multe ori respectivele crudităţi se strică înainte de a putea fi utilizate la gătit sau consumate ca atare. De cealaltă parte, fructele şi legumele congelate au o bilă albă. Odată cumpărate şi păstrate în congelator, acestea durează cu