Drumul pe care s-a răsturnat zilele trecute un autobuz a fost închis doar în scripte. În realitate, maşinile trec pe ambele sensuri. Autorităţile judeţene au impus restricţia de trafic doar într-un comunicat de presă. Semnalizarea lipseşte la intrarea pe dig, iar zona nu mai e păzită de nicio maşină de poliţie.
A doua zi după accidentul de la 30 septembrie, în care şi-au pierdut viaţa patru femei, Poliţia Rutieră a impus pe strada Digului din Tulcea un filtru de restricţionare a traficului. Măsura a devenit oficială abia luni.
„Primăria are sarcina de a monta marţi (ieri - n.r.) indicatoare de interzicere a acesului pe dig, precum şi tăbliţe explicative. Prin acestea aducem la cunoştinţa conducătorilor auto care se încumetă să intre pe dig că o fac pe propria răspundere, suportând în caz contrar rigorile legii", a declarat prefectul Vasile Gudu.
Teoretic, atât la intrarea, cât şi la ieşirea de pe dig, Primăria Tulcea urma să instaleze în loc vizibil, indicatoare cu mesajul „Accesul interzis", precum şi panouri cu inscripţia „Drum închis circulaţiei publice". Practic, acestea nu există.
Indicatoarele, „lăsate la uscat"
Directorul Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului din cadrul Primăriei Tulcea, Daniel Pohariu, a dat asigurări că până seara indicatoarele urmează să fie montate. „Deocamdată vom monta nişte indicatoare provizorii pe care le-am lăsat la uscat. Urmează să achiziţionăm indicatoarele definitive. Timpul a fost însă prea scurt, iar furnizorul ni le livrează la trei zile după comandă", a precizat şeful din primărie.
Cu toate recomandările autorităţilor, circulaţia se desfăşura ieri nestingherită pe dig, atât pentru autoturisme, cât şi pentru maşinile de mare tonaj. Şoferii preferau drumul ştiut, ce este mai scurt cu trei kilometri decât ruta ocolitoare oferită de autorităţi.
Maşini de tonaje di