Acţiunea va avea loc în bisericile din Călimăneşti, Milcoiu, Budeşti, Bujoreni, Racoviţa, Brezoi şi Câineni. Localităţile alese sunt din categoria celor care au avut cele mai multe accidente rutiere în care au fost implicaţi pietonii.
Serviciul Poliţiei Rutiere a demarat începând cu 1 octombrie şi până pe 14 noiembrie un amplu proiect de prevenirea victimizării. Cei vizaţi sunt pietonii, în special din categoria persoanelor vârstice. Şeful Serviciului Prevenire din Inspectoratul Judeţean de Poliţie, insp. Bianca Amza, ne-a spus: „Persoanele în vârstă sunt cele mai expuse pentru că multe dintre funcţiile lor, auz, văz sunt diminuate. Împreună cu Arhiepiscopia Râmnicului am încheiat un protocol prin care preoţii şi poliţiştii de la Prevenire le vom vorbi oamenilor în biserici, în zilele de duminică, după slujbe, cum să se ferească de accidente", a spus ofiţerul. În restul zilelor vor fi distribuite pliante cu reguli de circulaţie pentru pietoni.
Bătrâneţile sunt o povară
Localităţile alese unde să se propăvăduiască enoriaşilor despre pericolul accidentelor sunt: Călimăneşti, Milcoiu, Budeşti, Bujoreni, Racoviţa, Brezoi şi Câineni. Ele sunt aşezate de-a lungul DN 7 şi aici au avut loc, în ultimii ani, cele cele mai multe accidente rutiere în urma cărora au murit sau au fost răniţi grav cei mai mulţi pietonii. IPS Gherasim, arhiepiscopul Râmnicului, ne-a spus: „Este un lucru bun că putem să le spunem oamenilor să se ferească de rele". Prima biserică unde oamenii au primit sfaturile poliţiştilor şi preotului a fost în oraşul staţiune Călimăneşti: „Dacă aş avea văzul din tinereţe şi auzul de altădată, nu ar trece pe lângă mine nici o muscă. Dar acum, bătrâneţile sunt o povară şi trebuie să-ţi asumi riscurile", a spus Elisabeta Mărculescu, din Călimăneşti.
„Este un lucru bun că putem să le spunem oamenilor să se ferească de rel