Mii de angajaţi din învăţământ au protestat în Piaţa Victoriei, cerând demisia Guvernului Boc. Înarmaţi cu pancarte şi clopoţei, dascălii şi-au strigat nemulţumirile în stradă, în acordul vesel al unei fanfare. Sursa: RAZVAN VALCANEANTUSursa: RAZVAN VALCANEANTUSursa: RAZVAN VALCANEANTUSursa: RAZVAN VALCANEANTUSursa: RAZVAN VALCANEANTU
1 /.
12.26. Se merge în marş spre Ministerul Muncii. Organizatorii protestului au anunţat că două delegaţii vor participa la discuţii cu reprezentanţii ministerului Muncii şi Educaţiei.
12.20. Mitingul se încheie. Zgribuliţi de frig, cadrele didactice încep să părăsească Piaţa Victoriei, într-un marş spre Ministerul Educaţiei. Sindicaliştii de la Cluj cântă o melodie populară, dedicată lui Emil Boc.
12.12. Se cere, din nou, demisia Guvernului. "Dacă nu se poate altfel, să mergem şi noi pe urmele celor 2.000 de români care au plecat din învăţământ să lucreze în altă ţară", spun protestatarii.
12.08. "Veniţi acum şi daţi cu mopul, doamna Udrea, când grădiniţele şi şcolile nu mai au femei de serviciu!", se strigă de pe scenă. Nici premierul Emil Boc nu a fost uitat. "Întoarceţi-vă în satul natal şi faceţi ce ştiţi mai bine: daţi la coasă, fredonaţi "Puşca şi cureaua lată"", îl îndeamnă dascălii pe Emil Boc. Protestatarii din Cluj sunt invitaţi să îl ia pe Boc şi să-l ducă acasă. "Pe drum să vă opriţi la Băneasa, să-l lăsaţi pe Funeriu, să plece în Franţa!"
12.00. "Azi toată lumea sărbătoreşte Ziua Educaţiei, nouă ne-au rămas protestele. Azi, noi ne pregătim de funeraliile învăţământului românesc", a spus liderul de sindicat din sectorul 1.
Sindicaliştii din învăţământ protestează şi în faţa Palatului Cotroceni. Ei nu vor striga mesaje la adresa preşedintelui Traian Băsescu, în semn de respect pentru momentul dificil prin care trece familia prezidenţială, după moartea Elenei Băsescu.
11.53. Liderul si