Pentru gospodina din fiecare . Astăzi postez doar o reṭetă de salată:
Salată nemṭească- oltenească
4 bucăti praz ( într-o servietă)
5 ouă( barosane de la găini bătrâne, bine crescute)
jumatate rădăcină ṭelină (pentru EL)
200 g kaizer (să îngrășăm porcul)
200 g cașcaval (ca să atragi șobolanul în cursă)
compot de ananas (pentru un pic de romantism)
sarea-n bucate
zeamă de lămâie (ca să taie greaṭa de dimineaṭă)
ulei (de mașină )
Prazul se taie rondele. Cașcavalul, kaizerul se taie bucăṭi mici, la fel se procedează și cu ananasul. 4 ouă se pun la fiert, iar celălalt se folosește la maioneză. Țelina se dă pe răzătoare. 3 din ouăle fierte se lasă să se răcească și se taie bucăṭi.
Maioneza se face dintr-un ou fiert tare de la care folosim gălbenușul și dintr-un gălbenuș crud. Se amestecă incontinuu galbenușurile până se obṭine o pastă omogenă, apoi se adaugă, cu multă grijă uleiul la temperatura camerei, puṭin câte puṭin. La sfârșit se adaugă zeama de lămâie și puṭina sare de lămâie pentru un gust răcoritor.
Se amestecă ingredientele și se lasă la frigider 1-2 ore, apoi salata se poate servi.
Poftă bună! sau Pune-ṭi pofta-n cui!
Reṭetă (serioasă) de salată o găsiṭi aici. Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
Pentru gospodina din fiecare . Astăzi postez doar o reṭetă de salată:
Salată nemṭească- oltenească
4 bucăti praz ( într-o servietă)
5 ouă( barosane de la găini bătrâne, bine crescute)
jumatate rădăcină ṭelină (pentru EL)
200 g kaizer (să îngrășăm porcul)
200 g cașcaval (ca să atragi șobolanul în cursă)
compot de ananas (pentru un pic de romantism)
sarea-n bucate
zeamă de lămâie (ca să taie greaṭa de dimineaṭă)
ulei (de mașină )
Prazul se taie rondele. Cașcavalul, kaizerul se taie bucăṭi mici, la fel se procedeaz