"Aţi cerut 127 miliarde de lei ca să plecaţi din sală la votarea pensiilor. Asta a fost preţul ca să-i vindeţi pe pensionari", ţipa Roberta Anastase de la tribuna Camerei Deputaţilor, fluturând "dovezile" trădării, a doua zi după votul de la miezul nopţii la legea pensiilor. Suspiciunile erau întărite şi de informaţiile "pe surse" venite dinspre PDL care indicau şi modalitatea de alocare către colegiile pesediste a fondurilor negociate: cu o zi înainte, Executivul adoptase o hotărâre de guvern care completa fondurile alocate pentru programul instituit prin Ordonanţa 7/2006, dându-se astfel verde direcţionării a peste 300 milioane de lei către 900 de localităţi din întreaga ţară.
"PSD a cerut bani ca să plece din sală la legea pensiilor", dădea credibilitate acuzelor câteva zile mai târziu şi preşedintele Traian Băsescu. Nu avea dovezi, dar văzuse la Roberta Anastase "nişte hârtii" care păreau să susţină acuzaţia. Mai adăuga încă o nuanţă: dacă se va dovedi că premierul a direcţionat fonduri pe criterii politice, îi va cere public demisia.
Nici o reacţie însă de la cel mai în cauză să lămurească problema: premierul Emil Boc, din pixul căruia curg banii către administraţiile locale. PSD a reacţionat la acuze, susţinând că lista prezentată de Anastase nu e nimic altceva decât o listă bazată pe amendamentele pe care parlamentarii le făcuseră la legea bugetului în iarnă, cerând fonduri pentru diverse obiective din colegiile lor, aflate deja în renovare sau construcţie.
Jurnalul Naţional a solicitat Guvernului să precizeze care sunt exact cele 900 de localităţi care au primit fonduri prin hotărârea de guvern adoptată pe 20 septembrie care completa OG 7/2006.
O analiză comparativă a celor două liste, lista cu cele 900 de localităţi către care a alocat Guvernul fonduri şi "lista trădării" cu cele peste 100 de localităţi prezentat