"Demisia, demisia!", strigau mii de cadre didactice în faţa Guvernului, flancaţi de un cordon gros de jandarmi. Pe furiş, pentru a nu da ochii cu protestatarii, premierul Emil Boc a plecat spre CSM, unde era aşteptat, în linişte. Mai exact, coloana de maşini SPP în care era şeful Executivului a ieşit, în jurul orei 12.00, printr-o parte a curţii Palatului Victoria, prin strada Paris, şi nu a folosit semnalele luminoase şi sonore pentru a nu se da de gol în faţa protestatarilor.
Cu circa oră mai înainte de plecatul pe şest de la Guvern, în faţa reprezentanţilor Băncii Mondiale, Emil Boc vorbea despre principiile de neclintit ale acestui Cabinet. El le-a spus acestora că acest Executiv nu va aplica politici populiste în sectorul public, chiar dacă este o perioadă de criză, iar banii vor fi orientaţi spre investiţii şi cofinanţarea proiectelor UE, a declarat, marţi, premierul Emil Boc.
"Guvernul nu va merge pe mâna populismului. Dacă luăm bani de la cofinanţarea proiectelor UE, ne tăiem propria şansă de dezvoltare", a spus Boc, la o conferinţă privind analiza funcţională a administraţiei publice.
Statul român trebuie schimbat din temelii
Boc le-a mai spus reprezentanţilor BM şi despre necesitatea reformării profunde a instituţiilor statului român, criticând politicienii care rămân "captivi politicilor populiste". "Statul român trebuie schimbat din temelii, nu doar cosmetizat. Guvernul României a demarat un amplu proces de reformă a statului român, un proces de reformă care vine după 20 de ani de politici care nu au fost corelate (...)", a declarat premierul. El a enumerat o serie de principii strategice pentru reforma demarată de Guvern, printre care şi cel al responsabilităţii, concretizat în legea pensiilor, care recalculează o parte a pensiilor speciale şi de serviciu.
De asemenea, el a arătat că în anul 2011 Guvernul t