Pentru prima dată, angajatorii au anunţat că nu mai este obligatorie cunoaşterea unei limbi străine. Nici nu s-a lansat bine oferta, că târgujienii au şi venit să depună documentele necesare pentru contractarea unui job în străinătate.
Gorjenii interesaţi să muncească peste hotare pot să spună adio limbilor străine, pe care se străduiau să le înveţe pentru a trece de conversaţia telefonică purtată cu angajatorul. După ce s-au convins că oltenii sunt buni doar la muncă, suedezii au trimis la Gorj o ofertă pe cât de simplă, pe atât de tentantă. „Se caută 15 măcelari, dar şi lucrători în prelucrarea cărnii de porc. Am trimis deja trei CV-uri către angajatori. Pentru măcelari, condiţia principală este să aibă experienţă de minim un an, iar salariul este de 10 euro brut pe oră şi se lucrează 40 de ore pe săptămână. Nu mai este o condiţie obligatorie cunoaşterea unei limbi străine. Li se oferă concediu de odihnă şi ajutor să-şi găsească un loc de cazare, iar, dacă merg cu familia, li se caută şi celorlalţi membri un loc de muncă“, a declarat Diana Văduva, consilier EURES din cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.
„N-am unde să muncesc“
Când vine vorba de locuri de muncă, persoanele care caută cu disperare un job nu mai stau pe gânduri.
„După 24 de ani de muncă la fabrica de pâine, am ajuns să n-am unde să lucrez. Aş pleca şi eu în lumea largă, dar vreau să am un contract asigurat. Mă duc şi ca măcelar. Bine că s-a renunţat la limbile străine, că nu le pricepeam deloc. Acolo trebuie să muncim, că doar nu plecăm să stăm la taifasuri“, a spus Niculina Sultănoiu, în vârstă de 50 de ani, din comuna Drăguţeşti. Nu doar femeile sunt dispuse să le taie carnea suedezilor.
„Am calificare în construcţii, dar cred că mă pricep şi ca măcelar. Eu încerc să văd dacă mă acceptă şi fără experienţă în domeniu. Nu