- Social - nr. 644 / 6 Octombrie, 2010 La Sighisoara a continuat pregatirea celor 20 de tineri, cu varste cuprinse intre 18-24 de ani, in cadrul unui curs cofinantat din Fondul Social European prin proiectul"Curcubeu", cuprins in Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, sub deviza "Investeste in oameni!" Prin acest proiect se doreste crearea unei structuri de economie sociala pentru formarea si integrarea profesionala a tinerilor dezavantajati social din perspectiva originii etnice, a situatiei economice sau a nivelului redus de educatie scolara, ne-a precizat Mihaele Bucur, coordonator al Centrului de Competente-Cheie. Centrul de formare si integrare profesionala ofera cursuri de calificare profesionala in domeniul turismului, consiliere, asistenta, incluzand si o serie de cursuri de exceptie, de pregatire in arta culinara, cu participarea unor eminenti profesionisti, renumiti in domeniul gastronomiei din Romania. Organizarea acestor cursuri este coordonata de catre partenerul national al proiectului _ Jurnalul National, Asociatia Turistica Sighisoara, Municipiul Sighisoara, Suplimentul de Bucatarie, prin persoana doamnei Simona Lazar Tigau, editor al acestei publicatii. Invitat sa-si destainuie unele secrete din arta si maiestria culinara, avand rolul de mentor pentru tinerii bucatari, de data aceasta am avut placerea si surpriza sa-l avem la Sighisoara pe binecunoscutul si apreciatul bucatar banatean Mihai Uica. Venit "din tara de la capatul tarii", el este cunoscut ca moderator al rubricii de emisiuni culinare banatene, de pe TVR 3 - Banat, in acelasi timp si scriitor, avand editate si in curs de aparitie cateva carti de bucate, privind "Bucataria povestita pe sufletul celui care va consuma bucatele". Adevarat artist in arta culinara, ne-a propus sa degustam o parte din bunatatile banatene, avand ca subiect mancarea svab