Concurenţa pentru a deveni următoarea şcoală inovativă a fost una la nivel mondial. Dintre cele 114 şcoli din 48 de ţări diferite, într-un program iniţat de Microsoft, au fost acceptate doar 56. Şcoala Generală 25 este una dintre cele două instituţii din România care au fost declarate şcoli inovative.
Generala 25 din Timişoara a fost aleasă în cadrul programului „Microsoft Innovative Schools - Partners in Learning" datorită modului în care tehnologia a fost integrată în procesul de învăţare, dar şi datorită faptului că elevii de aici dobândesc la şcoală abilităţi practice în viaţa de zi cu zi. La a doua încercare de a intra în program, şcoala timişoreană s-a bucurat de o reuşită neaşteptată. "Am aplicat din nou anul acesta şi am fost admişi", a spus Carmen Burcea-Iancu, directoarea intituţiei.
De-a lungul acestui an, reprezentanţii şcolii vor participa la un schimb de experienţă cu celelalte şcoli incluse în program, vor fi instruiţi pentru a deveni inovatori. „Vom face un schimb de bune practici cu celelalte şcoli din program, iar la final trebuie să diseminăm informaţia spre alte şcoli. Este vorba de inovaţie în toate domeniile de activitate didactică", a mai spus directoarea. În tot acest timp, elevii vor participa la proiecte diverse din toate domeniile pe care le studiază şi vor folosi din ce în ce mai mult noile tehnologiile pentru a învăţa deprinderi care să îi ajute în viaţa de zi cu zi.
Pe lângă smart board-uri şi computere pe care copiii le folosesc constant la oră şi pentru pregătirea proiectelor, Şcoala 25 are un panou electronic pe care sunt afişate toate proiectele şi informaţiile importante pentru părinţi şi elevi. Mai mult, la ciclul primar există clase în care elevii învaţă după sistemul "Step by Step". "Activitatea se bazează pe munca în echipă şi formarea deprinderilor. Copilul trebuie să înveţe să se descurce, să ştie unde să caut